Teemu Tuhkanen Finnmap Infran toimitusjohtajan varamieheksi

Stefan Nyströmin siirtyessä Solwers Oyj:n konsernijohtajaksi Finnmap Infran nykyinen tieosaston osastopäällikkö    Teemu Tuhkanen on nimitetty Finnmap Infran toimitusjohtajan varamieheksi. Samalla Teemu Tuhkanen ottaa vastuulleen muut asiantuntijapalvelut -osaston osastopäällikön tehtävät.

Vuodesta 2002 alkaen Finnmap Infrassa työskennellyt Teemu Tuhkanen on toiminut tieosaston osastopäällikkönä vuosina 2011–2018. Hän on ollut myös kehittämässä Finnmap Infraan uusia suunnitteluosa-alueita ja palveluja. Tätä työtä hän jatkaa muut asiantuntijapalvelut -osaston päällikkönä. Toimitusjohtajan varamiehenä Teemu          vastaa laajemmin koko Finnmap Infran myynnistä                    ja markkinoinnista.

– Aloittaessani osastopäällikkönä tieosaston koko oli noin yhdeksän henkilöä. Viime vuoden lopussa lähentelimme jo 25 työntekijän osastoa. Esimiestehtäviltä ei enää riittänyt tarpeeksi aikaa palveluiden kehittämiseen ja projektien vetämiseen, joita haluan edelleen jatkaa. Halusin myös antaa vastuuta nuoremmille osaajille, Teemu kertoo.

Teemulla on kunnianhimoisia suunnitelmia tulevaisuuden suhteen. Hänen tavoitteenaan on tarjota asiakkaille entistä kokonaisvaltaisempaa infrapalvelua, jossa suunnitteluosa-alueet löytyvät saman katon alta.

– Meillä on Solwers -konsernissa paljon erikoisosaamista ja volyymietua, mutta asiakkaan parhaaksi tavoitteeni on kehittää joustavia ja ketteriä suunnittelutiimejä, jotka pystyvät paremmin vastaamaan asiakkaiden                  muuttuviin tarpeisiin.

 

TEEMUNKUVA 8.2.19 4

Lisää tekijöitä suunnitteluun, mallinnukseen ja hallintoon

Meillä on ollut jälleen ilo saada uusia osaajia mukavaan tiimiimme: Jan-Erik Berg ja Nuutti Kauppinen tieosastolle,
Maarit Haverinen rataosastolle, Marjo Jaffe-Pelkonen ja Niko Sauna-aho siltaosastolle sekä Pia Onnela hallintoon.

Jan-Erik Berg

Helsingin ammattikorkeakoulusta Stadiasta valmistunut ja siellä infrarakentamista opiskellut Jan-Erik on tehnyt mittavan uran Sitowisessa. Hän on työskennellyt siellä 18 vuoden ajan useissa eri tie- ja katusuunnitteluprojekteissa, joista mieleenpainuvimpina hän mainitsee Raidejokerin katusuunnittelun ja Helsinki-Vantaa lentokentän Länsilaajennuksen infrahankkeen.

Jan-Erik aloitti meillä tieosaston projektipäällikkönä ja pääsuunnittelijana. Työpaikkaa hän vaihtoi siksi, että halusi uusia haasteita ja vaihtelua siirtyessään isosta organisaatiosta pienempään.

Jan-Erikin lempiharrastuksiin kuuluvat valokuvaus sekä viinien sokkomaistelu

Nuutti Kauppinen

Leppävaaran Omniasta kesäkuussa valmistuva ja             siellä 3D-mallinnusohjelmistoja sekä teknistä suunnittelua opiskeleva Nuutti Kauppinen on työskennellyt mm. asiakaspalvelijana Virtuaalipuistossa n. puolitoista vuotta.

Meillä Nuutti aloitti suunnitteluassistenttina tieosastolla, jossa hänellä on myös ollut mahdollista syventää tietämystään ihan käytännössäkin yhdessä kokeneempien kollegoiden avustuksella.

Hän harrastaa videopelaamista ihan ammattitasolla ja tykittää tosissaan peliä nimeltä Overwatch yhdessä tiiminsä
Tikka eSportsin kanssa.

Maarit Haverinen

Rataosastolla aloittanut liikennesuunnittelija Maarit Haverisella on kokemusta rata- ja liikennesuunnittelusta mm. Pöyryllä sekä Vantaan ja Hämeenlinnan kaupungilla.

Maarit tekee meillä Finnmap Infrassa pääasiassa ratasuunnittelua, mutta myös liikennesuunnittelu on lähellä hänen sydäntään.

Vapaa-aikana Maarit tykkää lukea, tehdä käsitöitä sekä ulkoilla paljon.

Marjo Jaffe-Pelkonen

Rakennuspiirtäjäksi  Rakennustekniikan opistosta valmistunut Marjo Jaffe-Pelkonen on työskennellyt erilaisissa hankkeissa. Silta-, kallio- ja talonrakennusprojektit ovat osittain tehty mallintamalla. Hänellä on kokemusta myös yrittäjänä toimimisesta.

Marjo työskentelee meillä nyt suunnitteluassistenttina ja mallintajana siltaosastolla. Luonteeltaan Marjo on rohkea ja ennakkoluuloton sekä hyvä organisoija, joita ominaisuuksia hän myös työssään tehokkaasti hyödyntää.

Harrastuksistaan mieleisimmiksi hän mainitsee kangaspuilla kutomisen, moottoripyöräilyn, puutarhatyöt sekä liikkumisen monissa muodoissa.

Niko Sauna-aho

Niko Sauna-aho on aloittanut Finnmap Infrassa siltasuunnittelun projektipäällikkönä. Hän on työskennellyt siltasuunnittelun parissa Rambolilla sekä Swecolla yhteensä noin yhdeksän vuotta, joten vankkaa kokemusta löytyy.

Niko on omien sanojensa mukaan päättänyt tehdä yhdessä oman porukan kanssa Finnmap Infran siltasuunnitteluosastosta Suomen parhaimman. Jäämme odottamaan mitä kaikkea päivitetty siltayksikkö vielä saakaan meillä aikaan.

Vapaa-aika pyörii tällä hetkellä aika paljon pienen tyttövauvan ehdoilla, mutta silloin kun jää ylimääräistä aikaa niin mieliharrastuksiin valikoituvat käsityöoluet, sähly, lenkkeily sekä vaeltaminen.

Pia Onnela

Pia Onnela on aloittanut meillä toimistosihteerinä. Hän toimii sekä johdon että henkilökunnan assistenttina, hoitaa tarjoustoimintaa ja huolehtii yleisesti toimistostamme.

Pialla on yhteensä 15 vuoden työkokemus Pöyryltä, jolloin hän työskenteli mm. voimalaitososaston sihteerinä. Viimeiset kahdeksan vuotta hän on ollut Hedengrenin palveluksessa tehden koordinaattorin sekä toimistoassistentin töitä. Lisäksi hän on toiminut myös asiakaspäällikkönä ja hänellä on muutenkin rautaisa kokemus myynnistä.

Luonteeltaan Pia on iloinen, ulospäinsuuntautunut ja sellainen ”emo”, jolle on luontaista muista huolehtiminen. Omien sanojensa mukaan hän on pirteä tehopakkaus ja hyvä organisoija, joka ei työtä pelkää.

Liikunnalliset harrastukset ovat Pian sydäntä lähellä, joista tärkeimpinä hän mainitsee ulkoilun pyöräilyn sekä lenkkeilyn parissa.

 

RYHMÄKUVA 31.1.19 9

 

Niko Janhusesta tieosaston päällikkö

Niko Janhunen on nimitetty Finnmap tieosaston osastopäälliköksi nykyisen osastopäällikön Teemu Tuhkasen siirtyessä toimitusjohtajan varamieheksi ja muut asiantuntijapalvelut -osaston osastopäälliköksi.

Niko Janhunen on jo muutaman vuoden toiminut tieosaston apulaisosastopäällikkönä ja oman tiiminsä lähiesimiehenä. Hän tunnistaa uuden pestin mukanaan tuomat ajankäytön haasteet, mutta pyrkii olemaan läsnä oleva ja kuunteleva esimies.

– Meillä on Teemun jäljiltä tieosastolla paletti hyvin kasassa ja tiedostamme toistemme vahvuudet. Pyrin siihen, että jatkossa saamme vielä paremmin ulosmitattua yksilöiden potentiaalin. Haluan myös vahvistaa entisestään osastomme me-henkeä ja tunnetta, että niin ylä- kuin alamäetkin kohdataan yhdessä, Niko kuvaa.

Finnmap Infrassa vuodesta 2007 työskennellyt Niko on toiminut projektipäällikkönä tiesuunnitteluhankkeissa viimeiset viisi vuotta. Lisäksi hän on ollut aktiivisesti kehittämässä alan tietomallinnusta ja toiminut infrasuunnittelun asiantuntijatehtävissä, muun muassa tilaajan teknisenä asiantuntijana E18 Hamina–Vaalimaa -moottoritie-elinkaarihankkeessa.

Nikolla on paljon kunnianhimoisia suunnitelmia tulevaisuuden suhteen. Hän katsoo, että tieosaston tulisi jatkossa fokusoida entistä enemmän yleissuunnitelmavaiheen toimeksiantoihin ja vahvistaa yhteistyötä urakoitsijoiden kanssa. Nikolle on tärkeää vaalia Finnmap Infran erinomaista tiimihenkeä.

– Finnmapissa on lämminhenkinen ja yhteen hiileen puhaltava työporukka, joka viihtyy yhdessä myös vapaa-ajalla.  Töitä tehdään tosissaan ja ammattiylpeydellä, mutta ei tosikkoina, Niko tiivistää.

 

Niko J kuva 10219

Stefan Nyström Solwers Oyj konsernijohtajaksi

Diplomi-insinööri Stefan Nyström on nimitetty rakennusalan erikoisasiantuntijayhtiön, Solwers Oyj:n, konsernijohtajaksi vuoden 2019 alusta. Hän jatkaa myös nykyisessä tehtävässään, Solwersiin kuuluvan Finnmap Infra Oy:n toimitusjohtajana. Solwers Oyj hallituksen puheenjohtajana jatkaa Leif Sebbas.
– Solwers edustaa uutta konseptia suunnittelualalla. Se on yritysverkosto, missä osaaminen ja ammattilaiset ovat keskipisteessä. Verkoston yritykset edustavat parasta osaamista ja toimivat omien identiteettiensä ja brändiensä alla. Uskon tähän uuteen toimintatapaan vahvasti, Nyström toteaa.
Nyström valmistui Teknillisestä Korkeakoulusta diplomi-insinööriksi vuonna 1989, ja on toiminut sen jälkeen suunnittelualalla lukuisissa eri tehtävissä, kuten Aaro Kohonen Oy:n toimitusjohtajana 2003-2005, Pöyry Civilin toimitusjohtajana 2006-2010 sekä Pöyryn paikallispalvelut -liiketoiminnan johtajana 2010-2014 ja Pöyry Sweden Oy:n toimitusjohtajana 2014-2016.
Yhdeksästä omien alojensa huippuyhtiöstä muodostuvassa Solwersissa työskentelee noin 200 asiantuntijaa. Konserniin kuuluvat Suomessa Polyplan Oy, Finnmap Infra Oy, Oy Rockplan Ltd., Kalliotekniikka Consulting Engineers Oy, Varsinais-Suomen Kalliotekniikka Oy, Accado Oy Ab, Insinööritoimisto Pontek Oy, aDT Arkkitehdit Davidsson Tarkela Oy ja konsernin emoyritys Solwers Oy sekä Ruotsissa Rockplan Sweden Ab.
Solwers: https://solwers.fi/
Lehdistökuvat
Lisätiedot medioille: Hallituksen pj Leif Sebbas, leif.sebbas@solwers.fi, puh. 0500 – 447 744.

 

Jouluinen tervehdys!

Toimistomme tontut ovat jälleen ihmetelleet pukin kanssa maailman menoa ja lopputulema on nähtävissä oheisesta videosta. Haasteita pallollamme on monenlaisia ja valitettavasti niihin ei yleensä ole näin helppoa ratkaisua. Kaupunkimalleista ja visualisoinneista on kuitenkin moneksi ja moneen eri käyttötarkoitukseen.FMI_jouluvideo

Rauhaisaa ja valkeaa joulunaikaa toivottaa Finnmap Infran porukka

ps. äänet päälle

#Aineetonjoulu #Hyvääjoulua #KUA #Ilmastonmuutos #Tulva #Espoo

1 2 3 20